Orai

Statistika

   
Žolinė 2009
    Žolinė – tai Švenčiausios Mergelės Marijos ėmimo į dangų šventė. Marijos dangun paėmimo dogmą paskelbė popiežius Pijus XII tik 1950 m., tačiau liturginis to įvykio minėjimas žinomas nuo V amžiaus. Šventės ištakos – Jeruzalėje, IV a. pab. Tai pati seniausia ir garbingiausia Marijos šventė. Ši diena svarbi ir Gelgaudiškiui, jau tapo įprasta, kad kartu su žoline minime ir miestelio gimtadienį. Šiais metais jau 505-tąjį.
    Žolinė GelgaudiškyjeNuo pat ryto žolinė buvo iškilmingai paminėta miestelio bažnyčioje, prie kurios šurmuliavo prekybininkai,(atrodo jie miestelėnams buvo labiau įdomūs nei kunigo skaitomas pamokslas ir tik prapliupęs lietus visus privertė slėptis bažnyčioje), taip pat visų akį džiugino pražydę gėlių fejerverkai.
    Po mišių miestelėnai patraukė į senąsias baronkapines, kur buvo atidengtas ir pašventintas kryžius, skirtas atminti ten palaidotiems.
    Žilnė GelgaudiškyjeVėliau šventė persikėlė į Gelgaudiškio vasaros estradą, kur visus linksmino vaikų dainavimo studija „Linksmoji šypsena“ iš Kauno, „Šakijos“ kolektyvas su romansų programa, jaunieji Gelgaudiškio muzikantai, Raimondas Stankaitis, bei visiems gerai žinomi realybės šou „Kelias į žvaigždes“ dalyviai Dūmas ir Grūdas. Tačiau po koncerto šventė nesibaigė, visi norintys galėjo šokti iki ryto kultūros centre vykusioje diskotekoje.
 
2009-08-18
 
< Ankstesnis   Kitas >
 

Apklausa

Advertisement
Sakiuap.lt

Drg.lt

Kiduliai.lt

Hostingas Serveriai.lt
 
     
http://www.lpinside.lt
2008-2020 Gelgaudiškis
Niekas nesaugoma, bet vogti negražu.